Otrzymywany przez pierwsze tłoczenie na zimno owoców kalofila.
Autentyczna apteczka w jednym produkcie.
Jego nieco gęsta konsystencja, zielonkawy kolor i intensywny zapach curry nie powinny nas zniechęcać. Ten olej jest najlepszym sprzymierzeńcem krążenia i gojenia. Na Madagaskarze i innych wyspach, na których jest produkowany,
jego właściwości określa się jednym słowem: Regeneracja. Olej kalofilny jest korzystny dla ciężkich nóg i żylaków. Doceniany jest również przez fanów drenażu limfatycznego.
Daje jednoczesny efekt wzmocnienia i reaktywacji krążenia. Jest także godnym uwagi sprzymierzeńcem w walce ze zmarszczkami, gdy jest dodawany do preparatów kosmetycznych.
Wykonywany masaż ciała zmniejsza rozstępy. Obszary zastosowania: - Komfort krążenia.
- Ochrona skóry.
Dawkowanie: - Nałożyć na skórę i masować do całkowitego wchłonięcia.
Porady: - Zastosowanie kosmetyczne: Nadaje się do aromatycznego masażu skóry, idealny jako wsparcie dla olejków eterycznych (imempreviva, wintergrinowy, cyprysowy).
Porady & Triki:
- Cienie i obrzęki: Rano, po umyciu twarzy, wetrzyj 2 krople AV Calophile między palce wskazujące. Palcami wskazującymi masuj okolice cieni lub obrzęków, nie wywierając nadmiernego nacisku, ale upewniając się, że produkt wniknął w skórę. Następnie ułatw wchłanianie kilkoma delikatnymi dotknięciami w okolicy. Efekty są widoczne po kilku dniach w kurzych łapkach, workach i niebieskawych kręgach, bardziej niż w ciemnych. Nie nakładać na powieki.
Środki ostrożności: - Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
- Przechowywać z dala od wszelkich źródeł ciepła i światła.
- Może częściowo zestalić się w temperaturze pokojowej.
- W takim przypadku zanurz pojemnik w gorącej wodzie.
- Zastosowanie zewnętrzne.
Kompozycja: Krótki opis składu: Jedna trzecia jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9). Nieco ponad jedna trzecia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 6). Prawie 33% nasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera liczne niezmydlające się lipidy, które wspomagają gojenie i krążenie (takie jak kwas kalofilowy i inofilina).