Naturalne źródło kwasów tłuszczowych OMEGA 7 i karotenoidów. Najcenniejszym surowcem pozyskiwanym z owoców tej rośliny jest olej rokitnikowy.
Ma ciemnopomarańczowy kolor i jest uzyskiwany z jagód krzewu o tej samej nazwie. Rokitnik zawiera witaminę E i beta-karoten. Ponadto rokitnik jest źródłem kwasów tłuszczowych OMEGA 7 (ponad 35 g/100 g) i karotenoidów (2300 mg/ 1kg). Olej z rokitnika zwyczajnego (Hippophae rhamnoides oleum) podczas produkcji zachowuje wszystkie swoje składniki.
Rokitnik wspomaga naturalne mechanizmy obronne organizmu przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia przyczynia się do funkcjonowania przewodu pokarmowego przyczynia się do utrzymania zdrowej skóry przyczynia się do funkcjonowania błony śluzowej oczu i jamy ustnej. Odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu, kobiet w ciąży i matek karmiących.
Jak używać:
1 kapsułka 2 razy dziennie przed posiłkami przez 3 miesiące