Azjaci zawsze korzystali z natury, a zwłaszcza z grzybów, dla których tak naprawdę zajmują poczesne miejsce w swojej tradycyjnej praktyce. Laboratoria Superdiet wybrały dla Ciebie najlepsze z trzech grzybów z upraw ekologicznych: shiitake, maitake i reishi.
Shiitake lub "grzyb samurajski" był uprawiany w Chinach i Japonii od około 2000 lat i był zarezerwowany wyłącznie dla cesarza i jego wiernych. Shiitake jest częścią sztuki kulinarnej, a nawet ma znaczenie religijne. Reishi to grzyb, który rośnie dziko w rozległych górskich lasach Azji. Wreszcie, maitake to ciemnobrązowy, płytkowy grzyb, który rośnie na pnączach lub korzeniach w północno-wschodniej Japonii. W tym kraju znany jest jako „król grzybów”.
Laboratoria Superdiet wyselekcjonowały dla Państwa wysokiej jakości grzyby pozyskiwane japońską metodą uprawy w sadzonce francuskiej. Ta specjalność jest następnie przetwarzana w naszych własnych warsztatach.
NASZE WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA: Od 1 do 2 ampułek dziennie. Wstrząsnąć fiolką przed spożyciem. To normalne, że na dnie pęcherzy gromadzi się osad grzyba.