- Opis
- Cechy
- Składniki
- Marka
Aminokwasy leucyna, izoleucyna i walina to aminokwasy rozgałęzione (BCAA). BCAA zaliczane są do 9 niezbędnych aminokwasów ludzkiego organizmu, co oznacza, że nasz organizm nie jest w stanie ich produkować. Jedynym źródłem tych aminokwasów jest żywność, którą spożywamy na co dzień lub suplementy diety. Aminokwasy rozgałęzione stanowią około 35% aminokwasów egzogennych dostępnych w białkach obecnych w mięśniach. Dlatego ważne jest, aby dieta dostarczała odpowiedniej ilości i jakości aminokwasów. Te, wraz z innymi aminokwasami, biorą udział w budowaniu białek, które przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. BCAA Xpress zawiera aminokwasy rozgałęzione w proporcji 2:1:1, w taki sam sposób, w jaki są one obecne w organizmie człowieka.Tak więc wraz ze spożywaniem tego produktu spożycie aminokwasów egzogennych dla każdego staje się szczególnie proste i wygodne. Kolejną zaletą jest smak, ponieważ naturalne BCAA dla wielu smakuje nieco gorzko. BCAA Xpress to produkt smakowy, dzięki czemu nie stanowi już problemu dla tych, którzy chcą cieszyć się smakiem.
- Referencja2cd0f1a0-08d9-4b6c-89c6-809d7c073c8d
-
Marka
Scitec Nutrition
-
Ilość
700 gr
-
Kompozycja
Bez laktozy , Bez glutenu
-
Smak
Cola Lima
-
Gender
Others
-
Suplementy typu produktu
Aminokwasy BCAA
Mango L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina, Aromat (Mango), Regulator kwasowości (Kwas DL-jabłkowy), Zagęszczacz (Guma ksantanowa), Słodziki (Sukraloza, Acesulfam K), Kolor (Sunset Yellow FCF*). Lime Cola L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina, dekstroza, aromat (Cola), regulator kwasowości (bezwodny kwas cytrynowy), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), barwnik (karmel siarczynowo-amonowy). Różowa Lemoniada L-Leucyna, L-Izoleucyna, L-Walina, Regulator kwasowości (Kwas cytrynowy bezwodny), Aromat (Różowa Lemoniada), Słodziki (Sukraloza, Acesulfam K), Barwnik (Czerwień buraczana). Melon L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina, aromat (melon), regulator kwasowości (kwas DL-jabłkowy), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), barwniki (ryboflawina, żółcień pomarańczowa FCF* ) .