W opracowaniu integralnego chleba dekstrynowego z siemieniem lnianym (siemieniem lnianym) warto podkreślić, że stosowana jest autentyczna mąka integralna, to znaczy mąka, która nie tylko zawiera otręby, ale także zachowuje zarodek oryginalnego ziarna pszenicy, które to właśnie to, co wyraźnie poprawia wartości odżywcze chleba, dostarczając białka, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy, zwłaszcza witaminę E.
Integral Dextrin Chleb z Siemieniem Lnianym (siemieniem lnianym), to chleb dekstrynizowany, do którego dodaje się siemię lniane (siemię lniane), co pozwala na uzyskanie pieczywa o ważnych właściwościach dietetycznych. Nasiona lnu (siemię lniane) są bogate w ligniny i błonnik rozpuszczalny (śluzy i pektyny).
Chleb Integralny Dextrin z Siemieniem Lnianym (siemieniem lnianym) jest dostępny w postaci kromek o wadze 15 gramów i dostarcza 50,4 kcal, jest łatwy do spożycia i przystosowany do najróżniejszych zastosowań.