Ze względu na swoje właściwości jest bardzo odpowiednim produktem do wszystkich tych receptur, w których wymagana jest ścisła kontrola wilgotności i nie można stosować świeżej marchwi. Idealny do sosów, ciastek, kremów, musów, pasztetów i innych specjałów. Przy dawkowaniu należy pamiętać, że 1 kg produktu w proszku odpowiada około 12,5 kg. (około 253 marchewek) Proszek z marchwi (Daucus carota) jest wytwarzany w 100% z suszonych rozpyłowo marchwi w niskich temperaturach, aby zachować ich integralność odżywczą oraz wszystkie smaki, kolor i właściwości odżywcze oryginalnej marchwi. W efekcie otrzymujemy proszek pełen składników odżywczych, wśród których wyróżnia się beta-karoten, który w wątrobie jest rozkładany na witaminę A. Występuje w postaci drobnego proszku o charakterystycznym smaku.Proszek marchewkowy SALUDVIVA to najwyższa gwarantowana jakość. Spożywanie tego proszku daje takie same korzyści jak prawdziwa marchewka. Połącz z innymi owocami lub warzywami, takimi jak brokuły w proszku lub szpinak w proszku, aby uzyskać odżywczy koktajl. WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA I BIAŁKA