Przy dużym zapotrzebowaniu na witaminę C
Acerola, zwana także wiśnią antylską, to owoc krzewu pochodzącego z Ameryki Środkowej i Brazylii.
Jest uprawiana ze względu na niezwykłą zawartość witaminy C w owocach w kształcie czerwonej wiśni. Według ekspertów ds. żywności acerola to jeden z najbogatszych w witaminę C owoców na świecie.
Organizm ludzki nie jest w stanie sam wytworzyć witaminy C, dlatego musi przyjmować witaminę C w sposób uzupełniający.
Acerola w proszku Raab's zawiera 17 000 mg witaminy C na 100 g. Dla porównania, pomarańcze mają go tylko 50 mg na 100 g miąższu. Proszek Acerola jest odpowiedni dla wszystkich osób uczulonych na cytrusy.
Uwaga: Informacje te zostały starannie opracowane i przeznaczone wyłącznie do użytku wewnętrznego naturopatów i sprzedawców. Nie zastępują one także w żadnym wypadku opieki medycznej. Stosowanie naturalnych substancji witalnych w żaden sposób nie zastępuje opieki lekarskiej.
-skoncentrowany sok Acerola w proszku (sok z Aceroli, modyfikowana tapioka,)
Zawijanie:
-Hydroksypropyl
-Metyl
-celuloza
Skompresowane składniki:
-54% (270mg/komp.) Acerola
-sproszkowany koncentrat soku owocowego (sok z aceroli, maltodekstryna)
-cukier granulowany
-proszek skoncentrowany z żurawiny
-otręby z łusek owsianych
-Olej palmowy
-Skórka Ispagegula (z kontrolowanej uprawy organicznej)
-Bez glutenu
-Bez laktozy