Trawa pszeniczna jest idealnym źródłem składników odżywczych z domowej uprawy. Zawiera kwas foliowy, witaminę K, witaminę A i mangan . Nie zawiera glutenu . Kwas foliowy i witamina A przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego . Kwas foliowy przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia i zdrowej skóry . Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Mangan pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym .
Produkt jest delikatnie suszony i mielony w celu zachowania pozytywnych właściwości trawy pszenicznej. Wymienione wyżej składniki odżywcze oraz intensywny zielony kolor sprawiają, że proszek z trawy pszenicznej to szybki i łatwy sposób na wzbogacenie każdego smoothie, shake'a, soku owocowego lub warzywnego, a także zupy.
To opakowanie zawiera 16 (75 g) / 31 (140 g) porcji.
Składniki: 100% proszek z trawy pszenicznej
(z kontrolowanych upraw ekologicznych)
Zalecane spożycie: Spożywać około 3 łyżeczki (po 1,5 g każda) proszku z trawy pszenicznej dziennie wymieszane z 250 ml płynu, np. Sok owocowy lub warzywny, smoothie, shake'i lub ciepłą zupę.
Uwaga: Wspomniane powyżej pozytywne efekty zaczynają się przy dziennym spożyciu zaledwie 4,5 g proszku z trawy pszenicznej. Duże znaczenie ma zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia. Jest to produkt naturalny, kolor i smak mogą się różnić w zależności od pory roku. Przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym, suchym miejscu. Poziom napełnienia może się różnić z przyczyn technicznych.
Raab Vitalfood używa tylko najlepszych surowców i bada wszystkie produkty pod kątem pozostałości, a także pod kątem reklamowanej zawartości składników odżywczych.
Oznakowanie ekologiczne : DE-ÖKO-001 Austria Agriculture