1000 ml
Przegląd najważniejszych wydarzeń
Nowy, dodatkowy proces oczyszczania na zimno pozwala na usunięcie aloiny i innych pochodnych hydroksyantracenowych (DHA) bez konieczności stosowania wysokich temperatur i filtrów, które mogłyby wpłynąć negatywnie na wysoką jakość naszego soku aloesowego.
Aloe Verum Premium, najbardziej ekskluzywna i najwyższej jakości odmiana w Europie.
Korzyści zdrowotne:
Rośliny aloesu są tradycyjnie stosowane w celu utrzymania zdrowia układu pokarmowego oraz w przypadkach zmęczenia.
PRODUKT ZBLIŻENIOWY:
Rośliny zebrane w EKSKLUZYWNYCH UPRAWACH ALOESU - Andaluzja.
Przekazanie do biofabryki w ciągu 24 godzin . Ręcznie wykonany,
wyłącznie z wewnętrznego żelu świeżych liści.
GWARANCJA JAKOŚCI ALOE VERUM:
Niepasteryzowane. Przetwarzanie na zimno. Bez dodanych substancji słodzących, barwników i aromatów.
Kontrola analityczna składników aktywnych: minimum 310 mg/l aloesu na opakowaniu (analiza przeprowadzona przez Spectral Services, Niemcy) .
Dotychczas kontrolowaliśmy tylko dwa parametry składu, aby zagwarantować jakość naszego soku aloesowego. Od teraz mnożymy kontrole analityczne przez 5, zwiększając do 10 liczbę analizowanych parametrów fizykochemicznych, które są specyficzne dla rośliny aloesu, mierzalne i naukowo udowodnione. Parametry te mogą być dodatnie, na przykład te, które określają funkcjonalność i świeżość, lub ujemne, na przykład te, które wskazują na niewłaściwe wytworzenie produktu lub jego zafałszowanie.
Aloe Verum Premium uzyskał najlepszy wskaźnik funkcjonalności, 9,03 na 10 , i posiada również rekomendację prestiżowej IASC (Międzynarodowej Rady Naukowej ds. Aloesu).
Ze względu na brak barwników i aromatów, konsumenci mogą zauważyć niewielkie różnice w smaku w zależności od pory zbiorów.
Aloe Verum Premium przechodzi proces dojrzewania w butelce, dzięki czemu jego smak stopniowo ewoluuje.
*Produkt gotowy nie posiada certyfikatu ekologicznego.
Wskazania
Środek wspomagający trawienie, reepitalizacja, stymulator naturalnych mechanizmów obronnych i wiele innych tradycyjnych zastosowań.
Instrukcja użytkowania
Spożywać 50 ml rano, przed śniadaniem, w celu uzyskania ogólnego efektu na organizm. Aby poprawić trawienie, należy przyjmować 25 ml przed głównymi posiłkami. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni. Przed użyciem wstrząsnąć.
- Suplement diety.
- Grupy ryzyka: skonsultuj się ze swoim specjalistą.
- Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Sok i miąższ Aloe Vera var. barbadensis Miller 99%, środek zakwaszający (kwas cytrynowy), konserwanty (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
W MAKSYMALNEJ DAWCE DZIENNEJ: ILOŚĆ (50 ml):Nowy, dodatkowy proces zimnego oczyszczania soku, eliminujący aloinę i inne pochodne hydroksyantracenu (DHA) bez konieczności stosowania wysokich temperatur czy filtrów, które obniżyłyby wysoką jakość naszego soku z aloesu.
Niezwykłe właściwości rośliny Aloe Vera zostały odkryte wieki temu przez starożytne cywilizacje, które wykorzystywały ją do celów leczniczych, czy to na oparzenia i rany, czy też jako środek trawienny.
Aloe vera działa regenerująco na cały nasz organizm, głównie dzięki dwóm rodzinom składników: elementom odżywczym i polisacharydom.
Surowiec użyty do produkcji Aloe Verum pochodzi z ekskluzywnych upraw Aloe (Andaluzja) i w ciągu 24 godzin trafia do biofabryki, gdzie poddawany jest rygorystycznemu procesowi produkcji, który polega na odłuskiwaniu i ręcznej ekstrakcji wewnętrznego żelu liści, aż do ciśnienia tego samego na zimno, co eliminuje proces pasteryzacji i gwarantuje zachowanie jej aktywnych składników . Bez dodatku słodzików, barwników i aromatów.
Aloe verum Premium nie jest filtrowany (utrzymuje miąższ rośliny w świeżości) i zawiera odpowiednią ilość aloiny, w granicach prawnych, aby promować jego działanie detoksykujące i oczyszczające.
Każda butelka AV Premium jest ponumerowana i ze wskazaniem zbiorów (sezon i rocznik).
Ze względu na brak barwników i aromatów konsument może zaobserwować niewielkie różnice w smaku związane z różnymi porami zbiorów. AV Premium przechodzi proces dojrzewania w butelce, dzięki czemu jego smak płynnie ewoluuje w czasie.
Zgodnie z zewnętrznymi analizami minimalna zawartość polisacharydów przy pakowaniu wynosi 14 000 mg/litr, a minimalna zawartość aloverozy przy pakowaniu wynosi 310 mg/litr . Aloe Verum Premium posiada również aprobatę prestiżowego IASC.
Butelka może ulec deformacji podczas przechowywania z powodu naturalnego procesu dojrzewania soku z aloesu.