NPro Lactoferrin zawiera oczyszczoną laktoferynę, wielofunkcyjne białko naturalnie występujące w siarze, wydzielinach i błonach śluzowych. Duże powinowactwo do żelaza sprawia, że stanowi konkurencję dla bakterii chorobotwórczych, które do namnażania potrzebują żelaza, niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu odporności wrodzonej i nabytej. Promuje także integralność błon śluzowych oraz pomaga uniknąć i odwrócić miejscowy i ogólnoustrojowy proces zapalny. Produkcja endogennej laktoferyny zmniejsza się wraz z wiekiem, a jej niezbędna wymiana czyni ją idealnym wielofunkcyjnym składnikiem nutraceutycznym, w obliczu stresu, jaki obecny tryb życia stanowi dla naszego układu odpornościowego. Certyfikowane mleko od krów karmionych trawą, bez laktozy. Wskazania: Polecany dla osób z obniżoną odpornością, osób starszych, dzieci, osób z zaburzeniami odżywiania, anemią, antybiotykoopornością, biofilmem. Odbudowa i ochrona bariery jelitowej i jej błon śluzowych, stymulująca proliferację Lactobacilli i Bifidobacteria. Do stosowania uzupełniającego i/lub profilaktycznego w wirusowych, bakteryjnych i grzybiczych chorobach zakaźnych przewodu pokarmowego, grypie, zapaleniu krtani, owrzodzeniach, zapaleniu błony śluzowej żołądka, Helicobacter pylori, wirusowym zapaleniu wątroby typu B i C, kandydozie, dysbiozie jamy ustnej, posocznicy dziecięcej, biegunce. Format: Butelka zawierająca 60 kapsułek. Dawka na kapsułkę 200mg oczyszczonej laktoferyny. Certyfikowany produkt bez laktozy. Sposób użycia: 1 do 2 kapsułek dziennie lub zgodnie z receptą. Stosować w trakcie lub po posiłku