l. gasseri + l. plantarum + fioletowa herbata + fos + cynk
Cynk przyczynia się do prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych (węglowodanów, białek i tłuszczów).
Lactobacillus gasseri i Lactobacillus plantarum mają wpływ na metabolizm lipidów.
Purpurowa herbata to nowa odmiana herbaty bogatsza w polifenole niż inne odmiany, w tym GHG.
Fruktooligosacharydy ( FOS ) to fermentujące, niestrawne węglowodany, które selektywnie stymulują wzrost i aktywność niektórych pożytecznych bakterii w okrężnicy i hamują wzrost niektórych bakterii chorobotwórczych.
Pomaga zrównoważyć florę jelitową i zachować zdrową mikrobiotę.
Jak używać: Spożywać 1 kapsułkę przed głównym posiłkiem, popijając wodą lub sokiem owocowym. Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka.