Lecytyna z żółtka jaja suplement diety. Lecytyna wyróżnia się wysoką zawartością fosfolipidów, zwłaszcza fosfatydylocholiny i fosfatydyloetanoloaminy. Wskazówki: Lecytyna z jaj jest odpowiednia dla osób uczulonych na lecytynę sojową. Kapsułki można również otworzyć i przelać zawartość na żywność. Właściwości: Lecytyny zawierają cholinę, składnik odżywczy związany z witaminami B, których niedobór związany jest z zaburzeniami czynności wątroby i mięśni. Lecytyna z jaj może przyczyniać się do optymalnego poziomu choliny. Na niektórych etapach, takich jak ciąża i laktacja, zapotrzebowanie na cholinę wzrasta. Również udział lecytyny lub fosfatydylocholiny może być korzystny, gdy zwiększa się udział wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie. Sposób użycia: 1 kapsułka dwa razy dziennie lub według indywidualnych potrzeb.