Świeżo zebrana dymka, umyta, okrojona, posortowana, pokrojona w plastry i wysuszona. Szczypiorek to roślina tego samego rodzaju co cebula i czosnek, których łodygi, cienkie i wydrążone, są spożywane jako przyprawa. Ma wyraźny smak cebuli, ale jest bardziej miękki i bardziej elegancki. Zwykle je się go na surowo i jest doskonałym dodatkiem do sałatki, zupy, śmietany, vichyssoise, w omlecie lub posypany pieczoną rybą lub drobiem, doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju gulaszy, można też mieszać masło ze szczypiorkiem, który następnie pozostawia się do stopienia na świeżo grillowanym mięsie. Wielu kucharzy tak bardzo ceni jego aromat, że często używa go do aromatyzowania olejów i octów. Sposób użycia: Zastosowanie kulinarne, doprawić do smaku. • Nie zawiera alergenów • Nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie (Bez GMO) ani napromienianych. • Pojemnik wolny od BPA. • Przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym, suchym miejscu, chronionym przed światłem.