Herbata pakistańska to połączenie różnych przypraw o wielu właściwościach dla naszego organizmu. Wśród składników, które ją tworzą, wyróżnia się czarna herbata, rodzaj herbaty wytworzonej z liści rośliny Camellia Sinensis (rośliny herbacianej), która podczas przetwarzania uległa większemu utlenianiu niż zielona herbata. Pakistańska Herbata składa się również z cynamonu, skórki pomarańczowej, wanilii, kardamonu i goździków. To połączenie wyśmienitego smaku zapewnia korzyści na poziomie trawienia, jako środek pobudzający, a także moczopędny. Sposób przygotowania: Podgrzać wodę w rondelku lub w czajniku elektrycznym. Dodaj 1 łyżeczkę (3gr) herbaty do zaparzacza w czajniczku lub do indywidualnego zaparzacza w przypadku przygotowywania filiżanki. Wlej 200 ml wody o temperaturze 100ºC do czajnika lub zaparzacza kubka. Odstaw na 3-5 minut, po upływie tego czasu wyjmij filtr i ciesz się.