Nasiona Chia (Salvia Hispánica). Wysoka zawartość kwasów Omega -3-6-9, błonnika, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, cynku, tiaminy, niacyny Źródło potasu i białka. „Źródło” wskazujemy, gdy jego zawartość przekracza 15%, a „wysoką zawartość”, gdy przekracza 30%. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego. • Przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej. • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. • Przyczynia się do przyspieszenia pasażu jelitowego. • Wspomaga normalne funkcjonowanie neuroprzekaźnictwa. • Pomaga zmniejszyć zmęczenie i znużenie. Składniki: 100% nasion chia (Salvia Hispanica). Z rolnictwa ekologicznego. Sposób użycia: Stosować do chleba z maksymalnie 5% nasionami chia. W wypiekach, płatkach śniadaniowych, orzechach i mieszankach nasion w ilościach nieprzekraczających 15 g/dzień. Można je również spożywać w sokach lub napojach warzywnych. Mielony, dodawany do kremów, zup, sałatek...