Pełnoziarnisty drobny płatek owsiany, pochodzący z walcowania ziaren owsa. Wysoka zawartość tiaminy (B1), witaminy A, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu i cynku. Źródło kwasu foliowego i potasu. Wysoka zawartość przekracza 30% RWS, źródło przekracza 15% RWS. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego. • Zmniejsza zmęczenie i znużenie. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy i ochrony komórek przed uszkodzeniem oksydacyjnym. • Przyczynia się do utrzymania prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania poznawczego. • Przyczynia się do prawidłowej płodności i reprodukcji. • Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, kwasów tłuszczowych i witaminy A. • Przyczynia się do utrzymania zdrowych kości, włosów, paznokci, skóry, wzroku i poziomu testosteronu. • Przyczynia się do ochrony komórek przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Sposób użycia: Zażywaj z mlekiem lub jogurtem lub jako składnik: owsianek, zup, sałatek i innych potraw. Przygotowywane samodzielnie, na surowo lub gotowane.