Soczewica pardina ekologiczna. Wysoka zawartość błonnika, białka, kwasu foliowego, tiaminy (B1), witaminy B6, żelaza, fosforu i cynku. Źródło niacyny (B3), ryboflawiny (B2), potasu, magnezu i selenu. Wysoka zawartość przekracza 30% VRN, źródło przekracza 15% VRN Przyczynia się do wzrostu i zachowania masy mięśniowej. • Pomaga zmniejszyć zmęczenie i znużenie. • Przyczynia się do tworzenia czerwonych krwinek i hemoglobiny. • Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego. • Przyczynia się do wzrostu tkanek matki w czasie ciąży. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego. • Przyczynia się do utrzymania prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej. • Pomaga regulować aktywność hormonalną. • Przyczynia się do ochrony komórek przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Sposób użycia: Dla lepszego gotowania namoczyć kilka godzin wcześniej. Wlej 1 miarkę soczewicy na 3 wody w garnku. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 45 minut. Szczególnie nadaje się do sałatek, do łączenia z makaronami, daniami kuchni śródziemnomorskiej i warzywnymi burgerami.