Nasiona lnu złote. Bogaty w błonnik, tiaminę (witaminę B1), kwas foliowy, witaminę B6, wapń, żelazo, fosfor, magnez, potas i cynk. Źródło białka i niacyny (witamina B3) Wysoka zawartość przekracza 30% RWS, źródło przekracza 15% RWS Zastosowania • Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego. • Przyczynia się do wzrostu tkanek matki w czasie ciąży. • Przyczynia się do prawidłowej syntezy aminokwasów. • Przyczynia się do prawidłowego tworzenia krwinek i czerwonych krwinek. • Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny, białek, glikogenu, makroskładników odżywczych, kwasów tłuszczowych i witaminy A. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania psychologicznego. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego. • Pomóż zmniejszyć zmęczenie i znużenie. • Przyczynia się do procesu podziału komórek. • Pomaga regulować aktywność hormonalną. • Przyczynia się do utrzymania kości, włosów, paznokci, skóry, wzroku, ciśnienia krwi i prawidłowego poziomu testosteronu. • Przyczynia się do równowagi elektrolitowej. • Przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu i trójglicerydów. • Wzmacnia wzrost korzystnego cholesterolu. • Zmniejsza poziom złego cholesterolu. Sposób użycia: 1-2 łyżki dziennie samodzielnie lub zmieszane z innymi produktami spożywczymi: płatkami śniadaniowymi, sałatkami, jogurtami. Maceracja: pozostawić do macerowania w wodzie na 5-6 godzin i przyjmować samodzielnie lub jako dodatek do innych posiłków. Zaleca się nie przekraczać wskazanej porcji dziennej (1-2 łyżki stołowe).