Pełnoziarniste drobne płatki owsiane, pochodzące z wałkowania ziaren owsa. Wysoka zawartość błonnika, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu, tiaminy (wit. B1) i witaminy A. Źródło potasu, cynku i kwasu foliowego Wysoka zawartość przekracza 30% RWS, źródło przekracza 15% RWS Zastosowania • Przyczynia się do normalnego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego. • Przyczynia się do ochrony komórek przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. • Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania poznawczego. • Pomaga zmniejszyć zmęczenie i znużenie. • Przyczynia się do równowagi elektrolitowej. Sposób użycia: Zażywaj z mlekiem lub jogurtem lub jako składnik: owsianek, zup, sałatek i innych potraw. Przygotowywane samodzielnie, na surowo lub gotowane. Zawiera gluten.