Przeciwgorączkowe, przeciwbólowe i przeciwzapalne (zawiera salicynę, która jest przekształcana w kwas salicylowy), antykoagulant. Wstrzymujący środek. Ból ogólny, a zwłaszcza reumatyczny, gorączka, zapobieganie chorobie zakrzepowo-zatorowej. Biegunka. Zewnętrznie rany, stany jamy ustnej w postaci płukania gardła (również przy zapaleniu migdałków). Sposób użycia: Napar (gotować przez kilka chwil) 1 łyżka deserowa na szklankę wody. Odstawić na kilka minut, odcedzić i wypić 3-4 razy dziennie. Unikaj w czasie ciąży i laktacji oraz w przypadku wrzodów trawiennych. Informacje dodatkowe Brak alergenów. Nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie (bez GMO) ani napromienianych. Pojemnik wolny od BPA. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym, suchym miejscu, chronić przed światłem.