Sea Spaghetti Algae, czyli Himanthalia elongata, swoją osobliwą nazwę zawdzięcza długiemu, ostremu wyglądowi. Ponadto wodorosty te charakteryzują się łagodnym smakiem. Jej specyficzny smak z nutą orzechów włoskich w połączeniu z owocami morza sprawia, że jest doskonałym uzupełnieniem każdego dania makaronowego. Wody północnej Europy, w których jest zbierana, mają liczne prądy i dlatego są bardzo czyste. Z tego powodu zostały nagrodzone certyfikatem ekologicznym. Sea Spaghetti oprócz smaku ma świetne właściwości odżywcze. Zawartość potasu i magnezu w algach jest idealna dla utrzymania zdrowego układu nerwowego. Forma spożycia: Można je gotować do stanu al dente i mieszać z makaronem, płatkami zbożowymi, a nawet sałatką. Można go również przygotować w formie tempury, pozostawiając ją do namoczenia przez 30 minut przed wymieszaniem z ciastem. Sea Spaghetti Seaweed zawiera 8 razy więcej magnezu niż szpinak.