Olejek eteryczny Marnys® Bergamot jest w 100% czysty i chemotypowany, to znaczy ma określony skład i jest w 100% pochodzenia naturalnego. Olejek eteryczny Marnys® Bergamot zawiera chemotypy: d-limonen, octan linalilu, linalol, jego kolor i wygląd od jasnożółtego przez zielonkawożółty do ciemnożółtego, o charakterystycznym smaku i głęboko cytrusowym aromacie, właściwościach sprzyjających smakowi żywności.
Olejek eteryczny Marnys® Bergamot jest przeznaczony do kontaktu z żywnością i jest uważany za bardzo przydatny w cukiernictwie ze względu na jego przydatność do przygotowywania sorbetów i lodów. Istnieje pyszny przepis na Bonbon z likierem kawowo-bergamotowym, w którym wykorzystano białą i ciemną czekoladę, likier kawowy, niesolone masło i olejek eteryczny z bergamotki, który będzie wspaniały na każdą okazję (zawsze czytaj instrukcję użycia).
Jak używać:
- Zawsze stosować po rozcieńczeniu 1-2 krople na 250 g pożywienia (soku, naparu, sałatki itp.).