Astaxanmar to produkt zawierający naturalną astaksantynę, uważaną za królową antyoksydantów, z alg Haematococcus pluvialis, o 100-krotnie większej zdolności antyoksydacyjnej niż witamina E i beta-karoten. MARNYS® Astaxanmar dostarcza 4 mg naturalnej astaksantyny na dawkę, zgodnie z przepisami Hiszpańskiej Agencji ds. Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia (AESAN). Astaksantyna jest głównym barwnikiem z rodziny karotenów, występującym w zwierzętach wodnych i jest obecna w wielu naszych ulubionych produktach z owoców morza, takich jak łosoś, pstrąg, dorada, krewetki, homary i ryby. MARNYS® Astaksanmar skomponowany ze składnika astaksantyny, który zapewnia następujące właściwości: * Naturalna astaksantyna ma właściwości przeciwutleniające 100 razy większe niż witamina E i 150 razy większe niż syntetyczna astaksantyna i jest klasyfikowana jako czysty przeciwutleniacz. *Ostateczna formuła Astaksantyny w MARNYS® Astaxanmar zawiera olej słonecznikowy (Non-GMO), który ułatwia metodę SFE-CO2 i wchłanianie astaksantyny. Proces ekstrakcji astaksantyny realizowany przez MARNYS® to metoda nadkrytycznego płynnego dwutlenku węgla (SFE-CO2), która gwarantuje mechaniczny proces rozbicia ściany komórkowej glonów. Ekstrakcja SFE-CO2 zawiera około 3,8 razy więcej wolnej astaksantyny niż inne metody ekstrakcji. Czyste i naturalne właściwości przeciwutleniające MARNYS® Astaxanmar są idealne dla tych, którzy chcą dodać dodatkową aktywność przeciwutleniającą do swojej codziennej diety. Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie, najlepiej z jedzeniem lub zgodnie z zaleceniami specjalisty.