Astaxanmar to produkt wykonany z naturalnej astaksantyny, uważanej za królową przeciwutleniaczy, pochodzącej z alg Haematococcus pluvialis, której właściwości antyoksydacyjne są 100 razy większe niż witaminy E i beta-karotenów. MARNYS® Astaxanmar dostarcza 4 mg naturalnej astaksantyny na dawkę, zgodnie z przepisami Hiszpańskiej Agencji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia (AESAN). Astaksantyna jest głównym pigmentem z rodziny karotenów, występującym u zwierząt wodnych i obecnym w wielu naszych ulubionych owocach morza, takich jak łosoś, pstrąg, dorada, krewetki, homary i ikra rybna. MARNYS® Astaxanmar to preparat z astaksantyną, składnikiem zapewniającym następujące właściwości: *Naturalna astaksantyna ma właściwości antyoksydacyjne 100 razy większe niż witamina E i 150 razy większe niż syntetyczna astaksantyna. Jest klasyfikowana jako czysty przeciwutleniacz. *Końcowa formuła astaksantyny w preparacie MARNYS® Astaxanmar zawiera olej słonecznikowy (bez GMO), który ułatwia metodę SFE-CO2 i wchłanianie astaksantyny. Proces ekstrakcji astaksantyny przeprowadzany przez firmę MARNYS® to metoda nadkrytycznego dwutlenku węgla (SFE-CO2), która gwarantuje mechaniczny proces rozbijania ścian komórkowych alg. Ekstrakcja metodą SFE-CO2 pozwala uzyskać około 3,8 razy więcej wolnej astaksantyny niż inne metody ekstrakcji. Czyste i naturalne właściwości antyoksydacyjne preparatu MARNYS® Astaxanmar są idealne dla osób, które chcą wzbogacić swoją codzienną dietę o dodatkowe substancje antyoksydacyjne. Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.