Olejek eteryczny z bazylii Marnys® jest w 100% czysty i chemotypowany, tzn. Ma określony skład i jest w 100% pochodzenia naturalnego. Bazylia została uzyskana przez destylację z parą wodną i nie została zdenaturowana ani zmieszana z innymi olejami, co zapewnia właściwości olejku eterycznego. Olejek eteryczny z bazylii Marnys® zawiera chemotyp: metylawawol, jego kolor i wygląd wahają się od miękkiej żółci do bursztynu, z charakterystycznym, pikantnym, lekko anyżowym smakiem o głębokim aromacie, właściwościami sprzyjającymi smakowi jedzenia. Olejek eteryczny z bazylii Marnys® jest wysokiej jakości, dlatego jest uważany przez wielu szefów kuchni za niezastąpiony, zwłaszcza we Włoszech, gdzie pesto jest wytwarzane z liści bazylii, czosnku i orzechów sosny. Również we Francji jest jednym z głównych składników Soup Pistou. Zastosowanie gastronomiczne olejku eterycznego bazylia Marnys® z chemotypami nadaje świeżego smaku potrawom. Instrukcja użycia: -Zawsze rozcieńczaj, 1-2 krople, w 250 g jedzenia (sok, napar, sałatka, ...) Maksymalnie 3 razy dziennie.