Sok z granatów zawiera 97,6% koncentratu z granatów, wytwarzany naturalnie i słodzony syropem z agawy, co nadaje mu przyjemny i naturalny smak. Granada (Punica granatum) należy do rodziny Punicaceae i jest powszechnie uprawiana w rejonach Morza Śródziemnego (w tym w Iranie) i Indiach, wywodząc się z Azji. Owocem jest duża kulista jagoda, która zawiera liczne nasiona i ma bardzo smaczną osnowę o jaskrawym czerwono-fioletowym kolorze. Ich skóra jest błyszcząca i gruba. Granat jest spożywany w wielu częściach świata od tysięcy lat, sięgając czasów cywilizacji perskiej, babilońskiej i chińskiej, które przypisywały mu nawet boskie dary. Owoc granatu zawiera wysokie stężenie flawonoidów, antocyjanidyn, polifenoli, katechin, garbników, kwasu elagowego i galusowego, witamin A, B i C, a także potasu, fosforu, magnezu, wapnia i sodu. Działanie polifenoli i flawonoidów nadaje właściwości antyoksydacyjne. Sposób użycia: Przyjmować 20 ml dwa razy dziennie. Można go przyjmować samodzielnie lub mieszać z innymi płynami.