Olej kokosowy MARNYS® Virgin jest w 100% organiczny, czysty i naturalny. Uzyskuje się go poprzez pierwsze tłoczenie na zimno, zachowując tym samym swoje charakterystyczne składniki odżywcze, smak i aromat, dzięki czemu idealnie nadaje się do gotowania, pieczenia, smażenia czy przyprawiania sałatek i warzyw, będąc idealnym zamiennikiem dowolnego oleju roślinnego, margaryny czy masła. Olej kokosowy MARNYS® Virgin jest wytwarzany ze świeżego mięsa kokosowego, suszonego, a następnie tłoczonego na zimno w celu uzyskania oleju, bez żadnej procedury chemicznej polegającej na rafinowaniu, wybielaniu lub dezodoryzacji. Wśród średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych dostarczanych przez naturalny olej kokosowy wyróżnia się kwas laurynowy, którego olej MARNYS® Virgin Coconut Oil zawiera aż 53%. Ten konkretny kwas tłuszczowy, kwas laurynowy, jest tym, który w mniejszym stopniu przyczynia się do akumulacji tłuszczu. Jak go używać: * Włącz go do koktajli, aby je osłodzić lub wzmocnić ich smak pozostałymi składnikami. Pamiętaj, że ma właściwości sycące. * Używaj bezpośrednio na tostach lub rozsmaruj jak margarynę (olej kokosowy zestala się poniżej 25º, nie wpływając na jego jakość. Jeśli chcesz go zmiksować, po prostu umieść pojemnik pod gorącą wodą) lub rozprowadź na chlebie, jak każde warzywo olej. * Wymień oliwę z oliwek na olej kokosowy MARNYS® Virgin w niektórych słodyczach, takich jak tradycyjny tort jogurtowy, a zobaczysz, jak się powtórzy.