Olej z pestek dyni Marnys® zawiera olej z pestek dyni uzyskiwany przez tłoczenie Curcubita pepo na zimno. Ta metoda produkcji gwarantuje optymalny stan wszystkich swoich właściwości. Marnys® Pumpkin Seed Food Oil ma minimalną zawartość 40-62% kwasu linolowego (Omega 6) i 18-38% kwasu oleinowego (Omega 9). Nasiona dyni są bogate w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole i niezbędne minerały, takie jak cynk (Zn), potas (K), wapń (Ca), magnez (Mg), żelazo (Fe), miedź (Cu) i fosfor (P ). Zawartość oleju w pestkach dyni wynosi około 40–60% i składa się głównie z kwasów oleinowego, linolowego i stearynowego. Z drugiej strony jego zawartość białka wynosi około 45-46%, a ilość ta osiągnie 55-56% po ekstrakcji oleju. Instrukcja użycia: - Idealny jako dodatek do żywności, który można bezpośrednio lub dodawać do smaku sałatek, zup, dressingów itp.