Lamberts Astaksantyna 8 Mg Z Witaminą E 30 Cap. Astaksantyna to karotenoid, cud natury i jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Ten niesamowity karotenoid jest blisko spokrewniony z innymi karotenoidami, takimi jak zeaksantyna i luteina. Mikroalgi wytwarzają astaksantynę, aby chronić się przed stresującymi warunkami środowiskowymi. Latem, kiedy stawy zaczynają wysychać, astaksantyna pozwala mikroglonom zachować nienaruszone DNA, gotowe do ponownego wzrostu, gdy nadejdzie kolejny deszcz, nawet jeśli zajmie to wiele lat. Ta niezwykła zdolność pokazuje rolę astaksantyny jako doskonałego przeciwutleniacza. W rzeczywistości badania wykazały, że naturalna astaksantyna pochodząca z mikroalg jest 500 razy silniejsza niż witamina E i znacznie silniejsza niż inne karotenoidy. Algi, których używamy, są hodowane w środowisku o kontrolowanym klimacie, w systemie zamkniętym na pustyni Arava. Trzymiesięczny proces uprawy naśladuje akumulację astaksantyny w naturze i wytwarza wyjątkowo czyste mikroalgi o wysokiej jakości w porównaniu do astaksantyny uprawianej w stawach zewnętrznych. Proces ekstrakcji wykorzystuje technologię ekstrakcji CO2 w stanie nadkrytycznym, która pozwala uniknąć nadmiaru ciepła i zapewnia produkt wolny od rozpuszczalników. Jest bardziej ekologiczny, ponieważ jest zasilany przez panele słoneczne i ponieważ korzysta z własnego zakładu recyklingu wody. Dwie kapsułki dostarczają pełne 8 mg aktywnej naturalnej astaksantyny, poziom porównywalny z opublikowanymi badaniami. Dodatkowo naturalna witamina E, która przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym. Wykorzystujemy naturalny materiał pozyskiwany ze słodkowodnych zielonych alg Haematococcus pluvialis w naturalnej formie 3S – 3'S. Syntetyczna astaksantyna to Rs-3S lub RS-R'S i choć jest tańsza, nie wiadomo, czy jest aktywna czy bezpieczna. Naturalne źródła astaksantyny, takie jak algi, zawierają głównie formę 3S, 3'S (Lorenz i Cysewski, 2000). Inne organizmy, takie jak krewetki i kryl, zawierają mieszankę różnych form na różnych poziomach, w zależności od gatunku i pokarmu, który zjadłeś, aby uzyskać astaksantynę