Nowy kompleks Laktazy LAMBERTS® 350 mg odpowiada 9000 FCC (Kodeks chemiczny żywności) *, co czyni go jednym z produktów o najwyższym stężeniu. Funkcją układu trawiennego jest trawienie żywności i wchłanianie składników odżywczych, które są znajdź w nich. Jeśli ten proces nie zostanie przeprowadzony skutecznie, jest mało prawdopodobne, aby nasze zdrowie było w optymalnym stanie, niezależnie od jakości naszej diety. Enzymy muszą najpierw rozbić zjedzony pokarm na odpowiednie cząsteczki, aby mogły zostać wchłonięte w jelicie cienkim. Skuteczny rozpad żywności jest niezbędny do uwolnienia niezbędnych składników odżywczych, które następnie muszą zostać wchłonięte przez ścianę jelita poprzez złożone procesy biochemiczne Laktaza jest enzymem trawiennym niezbędnym do rozkładu laktozy (cukru mlecznego). Laktaza powinna być syntetyzowana przez organizm w jelicie cienkim. Jeśli jednak ten enzym nie jest wytwarzany lub jest wytwarzany w niewielkiej ilości, niestrawiona laktoza przechodzi do okrężnicy, gdzie jest fermentowana i wytwarzany jest wodór, dwutlenek węgla i kwasy organiczne, powodując skurcze, gazy i biegunkę. Nietolerancja laktozy Nie jest to poważny problem, ale może powodować dyskomfort u osób dotkniętych chorobą i chociaż eliminacja produktów na bazie mleka jest rozwiązaniem, może być bardzo niepraktyczna, a także obejmować bardzo restrykcyjną dietę. Aktywność enzymów jest mierzona i wyrażony zgodnie z Kodeksem Żywności Chemicznej (FCC), krajowym standardowym pomiarem enzymów roślinnych, który stanowi lepszy opis niż waga w miligramach, ponieważ opisuje poziom aktywności enzymów. Jest to produkt o wysokiej mocy, który można porównać tylko z innymi produktami, które zapewniają podobne jednostki aktywności (a nie wagę).