Witamina D coraz częściej pojawia się w wiadomościach, ponieważ coraz więcej badań ujawnia znaczenie tego składnika odżywczego.
Istnieje wiele badań dotyczących witaminy D, które wspierają argument, że wszyscy powinniśmy pilnować spożycia witaminy D. Witamina D jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, która może być spożywana z pożywieniem lub wytwarzana przez organizm w wyniku padania promieni słonecznych na nasz organizm. skóra. Osoby o niewielkiej ekspozycji na światło słoneczne często decydują się na uzupełnienie diety o dodatkową podaż witaminy D. Jest to ważne dla prawidłowego wchłaniania i wykorzystania wapnia i fosforu.
Witamina D jest niezbędna dla zdrowych kości i zębów, a także dla zdrowego układu odpornościowego i prawidłowego funkcjonowania mięśni. Przyczynia się również do procesu podziału komórek.
Rekomendowany przez Ministerstwo Zdrowia dla następujących grup osób:
Starsi ludzie, zwłaszcza ci z obniżonym spożyciem składników odżywczych.
Każdy, kto ma niską ekspozycję na światło słoneczne.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią.
LAMBERT Witamina D występuje w naturalnej formie D3 (cholekalcyferol), która jest najłatwiej przyswajalna. Są to małe, łatwe do połknięcia tabletki produkowane w Wielkiej Brytanii zgodnie z surowymi standardami produkcji farmaceutycznej GMP.
LAMBERTS produkuje również witaminę D 1000IU (25 μg), która jest zalecana każdemu, kto ma niedobór witaminy D.