Kapsułki Lamberts L-Glutamine to wygodny i łatwy sposób na uzupełnienie diety w ten fascynujący aminokwas.
Nasze kapsułki są produkowane w Wielkiej Brytanii zgodnie ze standardami farmaceutycznymi GMP i są odpowiednie dla wegetarian.
Jeśli potrzebujesz dużych dziennych dawek L-Glutaminy, powinieneś spojrzeć na sproszkowaną L-Glutaminę Lamberts®, która jest znacznie tańsza w przeliczeniu na gram, ma bardzo łagodny pikantny smak i może być posypana jedzeniem lub dodana do napojów.
Glutamina jest najobficiej występującym naturalnie nieistotnym aminokwasem w organizmie i może pochodzić z kwasu glutaminowego, innego członka rodziny aminokwasów.
Zarówno glutaminę, jak i kwas glutaminowy można znaleźć w produktach bogatych w białko, takich jak czerwone mięso, orzechy i ryby.
Różne tkanki w organizmie mają różne zapotrzebowanie na L-Glutaminę, a najbardziej gorliwymi konsumentami glutaminy są komórki jelit, podczas gdy mięśnie znane są z wysokiej produkcji L-Glutaminy.