Kapsułki Lamberts L-Glutamine to wygodny i łatwy sposób na uzupełnienie diety w ten fascynujący aminokwas.
Nasze kapsułki są produkowane w Wielkiej Brytanii zgodnie ze standardami farmaceutycznymi GMP i nadają się dla wegetarian.
Jeśli potrzebujesz dużych, codziennych dawek L-Glutaminy, powinieneś rozważyć zakup proszku L-Glutaminy Lamberts®, który jest znacznie tańszy w przeliczeniu na gram, ma bardzo łagodny, wytrawny smak i można nim posypywać jedzenie lub dodawać do napojów.
Glutamina jest najliczniej występującym naturalnie aminokwasem nie niezbędnym w organizmie. Można ją uzyskać z kwasu glutaminowego, innego członka rodziny aminokwasów.
Zarówno glutaminę, jak i kwas glutaminowy można znaleźć w produktach bogatych w białko, takich jak czerwone mięso, orzechy i ryby.
Różne tkanki w organizmie mają różne wymagania dotyczące L-glutaminy. Najbardziej chętnymi konsumentami glutaminy są komórki jelit, podczas gdy wiadomo, że dużymi producentami L-glutaminy są mięśnie.