Ocet ryżowy to apetyczna przyprawa wytwarzana z fermentacji ryżu przez rok w kadziach z terakoty, w celu przetworzenia go najpierw na alkohol, a następnie na ocet. Jego smak, który jest mniej kwaśny, gładszy i pełniejszy niż ocet winny, doskonale komponuje się z każdą potrawą ze zbóż, warzyw i alg, podkreślając jego smak bez modyfikowania go. Może być stosowany jako zamiennik konwencjonalnego octu. Kwasowość: 4,5%.
Woda, brązowy ryż (12%), zarodniki koji (Aspergillus oryzae).
Grupa La Finestra sul Cielo powstała we Włoszech w 1978 roku. Jej celem od początku powstania firmy do dnia dzisiejszego jest zapewnienie wysokiej jakości żywności i produktów, które poprawiają życie konsumentów a także ochronę środowiska naturalnego.
Opinie klientów
Ten produkt nie ma jeszcze recenzji. Napisz pierwszą recenzję!
Mamy o wiele więcej do zaoferowania, nie zapomnij odwiedzić naszych innych kategorii