Charakterystyka: Wykorzystywane są kwiatostany (dowolna gałązka, która rozwija się w kwiaty) i jej przylistki (niewielki liść, w którego pachwinie często rodzi się kwiat).
Niekiedy wykorzystuje się biel (kora pozbawiona zewnętrznej części lub warstwy).
Składniki: - Olejek eteryczny (0,02-0,2%), składający się głównie z aldehydów monoterpenowych, takich jak neral, geranial i cytronellal. - Pochodne hydroksycynamonowe, w tym kwas kawowy i chlorogenowy, aw szczególności kwas rozmarynowy. - Triterpeny: kwasy ursolowy i oleanolowy. - Flawonoidy. - Głównym składnikiem jest aldehyd cynamonowy, a także eugenol i alkohol cynamonowy. Swój aromat zawdzięcza aromatycznemu olejkowi eterycznemu, który stanowi 0,5-2,5% jego składu. - W mniejszych proporcjach znajdziemy kwas transcynamonowy, aldehyd hydroksycynamonowy, aldehyd o-metoksycynamonowy, octan cynamonu, terpeny (linalool, diterpen), garbniki, śluz, oligomeryczne proantocyjanidyny, węglowodany i śladowe ilości kumaryny. Według RFE suchy lek musi zawierać co najmniej 12 ml/kg olejku eterycznego. - -fellandren, karwakol i aldehyd cynamonowy: aktywność „in vitro” przeciwko C. albicans. (w tym odporne na Flukonazol) - Policykliczne diterpeny, - Oligomery proantocyjanidowe, - Olejek eteryczny (5-20 ml/kg) składający się głównie z pochodnych fenylopropanu: aldehydu cynamonowego (65-80%), eugenolu (>10%) i octanu cynamyl, - Zawiera również dużą ilość mono i seskwiterpenów.
Opinie klientów
Ten produkt nie ma jeszcze recenzji. Napisz pierwszą recenzję!
Mamy o wiele więcej do zaoferowania, nie zapomnij odwiedzić naszych innych kategorii