To pospolite glony, szczególnie w rzekach i słodkowodnych jeziorach Afryki Równikowej i Azji. Ta roślina wodna ma naprawdę niesamowite właściwości terapeutyczne, wiele zasług należy do chlorofilu, który odtruwa i oczyszcza nasze ciało, poprawia funkcje jelitowe, ale także wzmacnia i chroni wątrobę i układ odpornościowy.
Chlorella ma niezwykłe właściwości przeciwutleniające i, według niektórych badań, może chronić nas przed wieloma chorobami. Glony Chlorella są organizmem jednokomórkowym, a jego ściany utrudniają trawienie. Z tego powodu jego ściany komórkowe są zepsute: w ten sposób nasz organizm jest w 100% przyswajalny.
Korzyści:
Chlorella to jednokomórkowa mikroalga, która zawiera najwyższą zawartość chlorofilu ze wszystkich roślin. Chlorofil jest bardzo podobny do hemoglobiny i pomaga:
* Czyść, nawadniaj i dotleniaj krew.
* Wyrzucaj metale ciężkie i toksyny z organizmu.
* Zalkalizować ciało.
* Oczyść ważne narządy, takie jak jelita.
* Zwiększenie liczby czerwonych krwinek.
* Przywróć i stymuluj układ odpornościowy.
Jak tego użyć:
* Wystarczy dodać około 1 łyżki stołowej proszku Chlorelli do filiżanki lub miski.
* Następnie powoli wlej naturalny sok ananasowy.
* Dobrze wymieszaj i dodaj szczyptę startego lub sproszkowanego imbiru lub dla uzyskania pikantnego smaku.
* Chlorella jest szczególnie skuteczna w połączeniu z Spiruliną