Acai to mała fioletowa jagoda, zbierana w zrównoważony sposób w głębi Amazonki. Zachowują wszystkie swoje składniki odżywcze i korzystne właściwości. Jagody Acai mają wysokie stężenie antocyjanów, silnych przeciwutleniaczy i dlatego chronią DNA przed uszkodzeniem przez wolne rodniki; wzmocnić układ odpornościowy; zapobiegają wczesnemu starzeniu się, chorobom serca i pojawianiu się komórek rakowych. Ponadto Acai pomaga odżywić ciało po wysiłku; pomaga wchłaniać składniki odżywcze i skutecznie promuje wydalanie odpadów z organizmu.
Korzyści:
* Pomaga chronić komórki przed utlenianiem (witamina E).
* Przyczynia się do normalnego zdrowia kości (wapń)
* Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego (magnez).
* Przyczynia się do normalnego tworzenia czerwonych krwinek i hemoglobiny (żelaza).
Jak używać:
* Dodaj 1 do 3 łyżeczek suszonego i zamrożonego proszku Acai do dowolnego soku lub koktajlu.
* Używaj go w surowych przepisach (dżemy, sosy, desery).