Matcha to szczególny rodzaj japońskiej herbaty uprawianej tylko w Krainie Wschodzącego Słońca. To zielona herbata Gyokuro, która podlega bardzo specjalnemu procesowi. Przekształca się w proszek, dzięki czemu pijący może uzyskać najbardziej korzystne właściwości.
* Zawiera więcej składników odżywczych, soli, witamin i przeciwutleniaczy niż zwykła zielona herbata.
* Ma wysoką zawartość kofeiny.
* Jest rewitalizujący, stymulujący i energetyzujący.
* Ma działanie drenujące.
* Poprawia krążenie.
* Poprawia pamięć i koncentrację.
* Jest dobry dla skóry.
* Jest to silny środek przeciwzapalny
* Stymuluje metabolizm.
* Odtruwa organizm.
* Wzmacnia układ odpornościowy.
Jak tego użyć:
* Aby w pełni wykorzystać właściwości proszku Matcha Iswari, wystarczy dodać jedną łyżeczkę Matcha do filiżanki z kroplą gorącej wody o temperaturze około 80 ° C (poniżej temperatury wrzenia).
* Wymieszaj łyżeczką (drewnianą, jeśli ją masz), aż będzie równomiernie wymieszana i spieniona.
* Następnie wlej resztę wody, wymieszaj i posmakuj.