- Opis
- Cechy
- Składniki
- Marka
Zarówno przy długotrwałej aktywności fizycznej, jak i w sporcie siłowym o dużej intensywności czy w interwałach, ćwiczenia fizyczne prowadzą do pewnych uszkodzeń mięśni. Dwa główne powody to: wykorzystanie białek jako źródła energii oraz mikrourazy wywołane tysiącami skurczów włókien mięśniowych. Białko jest najważniejszym makroskładnikiem odżywczym dla budowy i utrzymania masy mięśniowej i w przeciwieństwie do węglowodanów organizm nie jest w stanie go magazynować. Jego budowa, złożona z różnych rodzajów aminokwasów, zarówno niezbędnych (niesyntetyzowanych przez nasz organizm), jak i nieistotnych, wymaga odpowiedniego spożycia wraz z pożywieniem, zwłaszcza gdy uprawianie sportu wymaga dużej sprawności fizycznej. ISO WHEY Leucina+ łączy w swojej recepturze dwa wysokiej jakości źródła białka: wyizolowane białko (ISOLAC®) z Carbery® otrzymane przez mikrofiltrację z przepływem krzyżowym (CFM) oraz koncentrat serwatki (Lacprodan®) z firmy Arla®. Z drugiej strony, ISO WHEY Leucine+ został wzbogacony o L-leucynę (Kyowa Quality®), niezbędny aminokwas rozgałęziony o silniejszym działaniu anabolicznym, a także witaminę B6, która przyczynia się do prawidłowego metabolizmu białek. Wszystko to umożliwia uzyskanie bezglutenowego shake'a o wysokiej zawartości białka i łatwej przyswajalności, który dostarcza 25 g białka o wysokiej wartości biologicznej na porcję oraz, w zależności od smaku, od 6,91 do 7,12 gramów BCAA. ISO WHEY Leucina+ występuje w 1 kg słoiku w trzech pysznych smakach: czekoladowym, truskawkowym i mango. Format: doniczka 1 kg. Smaki: Truskawka, Czekolada i Mango. Sposób użycia: 3 miarki (34 gramy) rozpuścić w 250 ml wody i spożywać 2 razy dziennie, poza dwoma głównymi posiłkami. Zawiera miernik.
- Referencjaf1337a7c-8b8b-47fa-8847-7ef5a57ace6b
-
Marka
Infisport
-
Smak
Chocolate , Truskawka , Mango
-
Ilość
1 Kg
-
Kompozycja
Bez glutenu
-
Gender
Others
-
Suplementy typu produktu
Białko serwatkowe
Czekolada: białka mleka (koncentrat (Lacprodan®, Arla Foods Ingredients Group P/s.), izolat białka serwatkowego (Arla Foods Ingredients Group P/s.) i emulgator: lecytyna sojowa), odtłuszczony proszek kakaowy, L-leucyna (Ajinomoto Co .), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), substancja słodząca: sukraloza, aromat. Truskawka: Białko mleka (koncentrat (Lacprodan®, Arla Foods Ingredients Group P/s.), izolat białka serwatkowego (Arla Foods Ingredients Group P/s.) i emulgator: lecytyna sojowa), L-Leucyna (Ajinomoto Co.), Pirydoksyna Chlorowodorek (witamina B6), aromat, koncentrat buraczany, substancja słodząca: sukraloza. Mango: białko mleka (koncentrat (Lacprodan®, Arla Foods Ingredients Group P/s.), izolat białka serwatkowego (ISOLAC®, Carbery Group Ltd.) i emulgator: lecytyna sojowa), L-leucyna (Kyowa Quality®), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy, aromat, barwnik: karoten, substancja słodząca: sukraloza.