Karczoch Aktywnymi składnikami karczocha są cynaryna (zasada gorzka) i różne flawonoidy; Jest również bogaty w enzymy trawienne, potas i mangan.
Nieruchomości:
• Karczoch ma kilka właściwości: po pierwsze, obniża poziom lipidów i hipoglikemia. Oznacza to, że obniża poziom cholesterolu, tłuszczu i cukru we krwi.
• Jest więc bardzo korzystny dla diabetyków, problemów z wysokim poziomem cholesterolu i miażdżycy. Po drugie, ma działanie moczopędne, dlatego stosuje się go do redukcji mocznika we krwi oraz jako środek oczyszczający.
• Po trzecie, jest żółciopędny, to znaczy zwiększa wydzielanie żółci, a więc pomaga w trawieniu tłuszczu, żółtaczce i leniwej wątrobie.
Część korzyści:
• Karczoch działa hepatoprotekcyjnie, stymulując regenerację komórek wątroby.
• Dlatego jest wskazany w przypadku zapalenia wątroby, marskości lub narażenia na toksyny. Karczoch, ze względu na swoje niezwykłe działanie na żółć i wątrobę, wchodzi w skład wielu preparatów farmaceutycznych.
Aplikacje:
• Produkt polecany przy: Cukrzycy Cholesterol Problemy z wątrobą, nerkami i żółcią Składniki:
Jak używać:
• Kapsułki: 1-2 kapsułki raz lub dwa razy dziennie.
• Stosować ostrożnie w przypadku niedrożności dróg żółciowych, kamicy żółciowej, kamicy żółciowej i laktacji.