Tabletki drożdżowe i zarodkowe o bardzo wysokiej wartości odżywczej. Z jednej strony drożdże piwne są bogate w białka o wysokiej wartości biologicznej (50%), węglowodany (35%), minerały takie jak potas, fosfor, magnez, selen i wapń (10%) oraz witaminy B, szczególnie B1 (tiamina). Drożdże piwa, oprócz składników odżywczych, mają działanie detoksykacyjne i oczyszczające, dlatego zaleca się je w przypadku trądziku i w leczeniu kuracji. Zarodki pszenne są bogate w białko, tłuszcz, aminokwasy, minerały (sód, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo i fluor) oraz witaminy (A, E, B1, B2, B3, B6). Spośród wszystkich pokarmów kiełki pszenicy to te, które stosunkowo oferują najwięcej witaminy E (0,6 g witaminy E / 100 g oleju z kiełków). Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, który chroni nasz organizm przed utlenianiem komórek i przedwczesnym starzeniem się. Drożdże piwne to jedzenie zawierające najwięcej kwasu foliowego. Sposób użycia: 4-5 tabletek dziennie, najlepiej na pusty żołądek. Prezentacja: Pakiet 125 tabletek po 600 mg.