Idąc w każdą skrajność, aby spróbować stworzyć najskuteczniejszy istniejący izolat serwatki, musisz posunąć się do równych skrajności podczas opracowywania smaku. Evogen Nutrition właśnie to zrobił. Jednak do tej pory nie istniały w 100% czyste białka, które również świetnie smakują i wykorzystują najnowszą technologię. Właśnie dlatego IsoJect wyznacza standardy dla wspaniałego smaku 100% izolatu serwatki z zaledwie 110-120 kaloriami na porcję. Wykorzystuje najnowocześniejszy potrójny filtrowany na zimno izolat serwatki, który poddawany jest czułej nanofiltracji, aby zachować jakość ultraczystego izolatu serwatki. Ta innowacyjna obróbka pozwala na wyższą zawartość glikomakropeptydów niż przetwarzanie jonowymienne. Ten peptyd jest bogaty w aminokwasy rozgałęzione i ma wiele zalet w zakresie pożądanych celów w zakresie składu ciała. Dyrektor generalny Evogen, Hany „The Pro Creator” Rambod czekał latami na wydanie tej precyzyjnej formuły, ponieważ szczerze mówiąc, nie mógł konkurować na rynku białek ze wszystkimi nieczystymi produktami. Wynikało to z faktu, że wiele firm w rzeczywistości nie używało białka w swoich proszkach białkowych. Opierali się na niskiej jakości aminokwasach i wypełniaczach kreatynowych, które kosztują znacznie mniej niż białko. Wysokiej jakości izolat białka serwatkowego to już przeszłość. Co gorsza, w miarę upływu czasu Hany miał spore problemy z polecaniem swoim klientom renomowanych marek. Jednak wystarczyło to i pomimo rosnącego trendu uwalniania nieczystych białek, Hany podjął ostateczną decyzję o wypuszczeniu IsoJecta dla swoich światowej klasy sportowców i klientów na całym świecie. Jak można się spodziewać po wszystkich produktach Evogen, w IsoJect zastosowano wyłącznie najwyższej jakości izolat białka serwatkowego.