EnerZona Soy 90% to sproszkowany suplement diety wykonany z izolowanego białka sojowego. Wiadomo, że białka występujące w warzywach mają problemy z ich biodostępnością, ponieważ zwykle są „uwięzione” w włóknistej matrycy, która utrudnia ich wchłanianie.
Proces izolacji eliminuje ten problem , zapewniając 90% czystości. Białko jest zbudowane w formie fizycznej, która pozwala na jego wchłanianie i zapewnia odpowiednią wartość biologiczną.
Może być uważany za źródło czystego białka, co znacznie ułatwia obliczanie bloków białkowych (1 miarka = 1 blok białka).
To produkt z zachowaniem tożsamości . Oznacza to, że uprawa i zbieranie soi, produkcja białka oraz jej transport i przechowywanie odbywają się zgodnie z surowymi przepisami w celu zapewnienia, że GMO nie są wykorzystywane.
Nie zawiera środków aromatyzujących ani słodzących. Ponieważ nie ma smaku, jest najbardziej wszechstronny, jego neutralny smak pozwala dodawać go do popularnych potraw, takich jak kawa, zupy, sosy itp., Tworząc zrównoważony stosunek węglowodanów i tłuszczów do białka. Ułatwia to wysoka rozpuszczalność produktu.
Reprezentuje najbardziej odpowiedni wybór dla tych, którzy nie tolerują laktozy i białka mleka lub wolą nie spożywać białka pochodzenia zwierzęcego, ale chcą upewnić się, że w ich diecie znajduje się ilość biologicznie dostępnego białka.