Wodorosty Kombu bio zawierają kwas algenowy i kwas glutaminowy, które mają zdolność zmiękczania włókien żywności, z którą są gotowane, skracając czas gotowania.
Sposób użycia: Gotuj w szybkowarze (10-20 min.) lub w tradycyjnym garnku (1 godz.) i dodaj do tortilli, zup, warzyw itp. Szczególnie nadaje się do dodania do gulaszów warzywnych, ponieważ poprawia ich strawność poprzez zmiękczenie pokrywającej je skóry. Może być pieczony na sucho przed gotowaniem. Jeśli na algach pojawia się biały kolor, to jest to spowodowane własnymi solami, które działają jak naturalny konserwant.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym, suchym miejscu, chronionym przed światłem.
Może zawierać śladowe ilości glutenu, ryb, skorupiaków i mięczaków. Jeśli na glonach pojawia się biały kolor, to jest to spowodowane ich własnymi solami, które działają jak naturalny konserwant.
(*)=Z rolnictwa ekologicznego
Opinie klientów
Ten produkt nie ma jeszcze recenzji. Napisz pierwszą recenzję!
Mamy o wiele więcej do zaoferowania, nie zapomnij odwiedzić naszych innych kategorii