Anyż, dynia i goryczka to rośliny bardzo cenione.
Anyż to zioło pochodzące z południowo-zachodniej Azji i wschodniego basenu Morza Śródziemnego. Jego nasiona są używane jako przyprawa w żywności dla piekarni i ciastek, do produkcji likierów itp. Wszystkie części roślinne młodej rośliny są jadalne.
Dynia pochodzi z Ameryki Północnej. Jest to roślina pełzająca, która może osiągnąć 10 metrów długości. Bogaty w minerały, zwłaszcza potas, witaminę C i β-karoten.
Goryczka to gatunek pochodzący z gór w środkowej i południowej Europie. Jest to roślina wieloletnia, która może osiągnąć dwa metry wysokości, z szerokimi do eliptycznych lancetowatymi liśćmi o długości od 10 do 30 cm i szerokości od 4 do 12 cm.
Jak używać
Od 3 lat.
Weź 20 ml, dwie łyżki stołowe w pojedynczej dawce dziennie lub można je podzielić na dwie dawki, jedną 10 ml łyżki stołowej przed lunchem i kolejną 10 ml łyżki stołowej przed kolacją.
Można go wziąć sam lub rozpuścić w innym płynie.
Prezentacja
Ciecz zawarta w 150 ml pojemniku.
(5,25 fl oz)
Dodatkowe dane Wykorzystano w postaci suchego ekstraktu
W naszym produkcie używamy ekstraktów suchych zamiast sproszkowanej rośliny. Prezentacja ekstraktu pozwala na skoncentrowanie produktu, co umożliwia uzyskanie tego samego wyniku przy mniejszej ilości. Do naszego składu włączyliśmy:
Dynia o stosunku 5: 1, co oznacza, że do uzyskania 50 mg naszego ekstraktu użyto 250 mg rośliny, a goryczka o stosunku 10: 1, co oznacza, że do uzyskania 300 mg rośliny użyto 30 mg naszego ekstraktu.
Wzmianka o suchym ekstrakcie odnosi się do konkretnego procesu ekstrakcji, w którym utrzymywane są aktywne składniki będące przedmiotem zainteresowania i w tym celu usuwane są zanieczyszczenia i inne nieciekawe substancje.
Zastosowanie ekstraktów roślinnych ma kilka zalet w porównaniu z użyciem sproszkowanej rośliny:
Zawartość składników aktywnych (standaryzowanych ekstraktów) może być dokładnie znana.
Produkty oparte na ekstraktach roślinnych są bardziej skoncentrowane niż te wytwarzane z całkowitego proszku roślinnego (skoncentrowana dawka i łatwy do przyjęcia).
Samo przyswajanie składników aktywnych jest łatwiejsze niż przyswajanie wszystkich związków rośliny.
Nie zawiera alergenów
Syropy naszych dzieci są wytwarzane w taki sposób, aby nie było zanieczyszczenia żadnym z najczęstszych alergenów, wśród których wyróżniamy gluten.