Trawa jęczmienna pochodzi z młodych roślin jęczmienia, które nie przekraczają 25 cm wysokości. W ten sposób zapewniamy wykorzystanie wszystkich minerałów i witamin zawartych w jego liściach. Ważne jest również, aby zwrócić uwagę na wysoki procent chlorofilu, który działa jako silny przeciwutleniacz. Istnieją różnice między jęczmieniem jako zbożem a jęczmieniem. W trawie jęczmiennej stosuje się świeże pędy, aby zachować wszystkie jej właściwości, witaminy i niezbędne aminokwasy. Spożywanie go ze źródłem węglowodanów jest dobrym pomysłem dla osób uprawiających sport. Jak stosować Zalecane jest przyjmowanie 10 g dziennie. Dodatkowe informacje Bogate w witaminę C, która przyczynia się do prawidłowego tworzenia kolagenu, do prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki Wybieramy młode pędy Aby skorzystać ze wszystkich właściwości jęczmienia, ważne jest, aby wybierać i ciąć młode pędy. Jest to jedyny sposób na uzyskanie dużej ilości chlorofilu. Z czasem kiełki zmieniają swoją wartość odżywczą, znacznie zmniejszając ilość chlorofilu. Certyfikat biologiczny Proces zbioru i przetwarzania trawy jęczmiennej odbywa się zgodnie z najbardziej wymagającymi standardami jakości, co pozwoliło nam uzyskać certyfikat produktu ekologicznego.