Miso ryżowe DANIVAL powstaje w wyniku podwójnej naturalnej fermentacji: Pierwsza fermentacja tlenowa (zaszczepienie zboża grzybem Aspergillus oryzae z cyrkulacją powietrza) trwa trzy dni i wytwarza koji. Druga fermentacja beztlenowa (bez przepływu powietrza) jest procesem dłuższym. Mizo ryżowe DANIVAL leżakuje przez co najmniej sześć miesięcy, aby uzyskać pełny smak. Ryż miso produkowany w południowo-zachodniej Francji tradycyjną japońską metodą. Gwarantowana wolna od GMO francuska soja ekologiczna zebrana w Gironde przez naszego partnera rolnika. Ryż ekologiczny zbierany we Włoszech. DANIVAL nierafinowana sól morska z Atlantyku. Wskazówki dotyczące stosowania: Bardzo słona przyprawa stosowana w kuchni azjatyckiej. Używaj miso jak przyprawy, na przykład musztardy. Jest to bardzo praktyczna przyprawa, którą można wykorzystać do dressingów do sałatek, jako baza do zup, ale także do przygotowywania posiłków.