Liczne związki siarki są odpowiedzialne za ich skutki zdrowotne
Jednak nie wszyscy ludzie często lubią czosnek lub jedzą go często.
Specjalnie dla tych osób poszerzyliśmy naszą ofertę o kapsułki z czarnego czosnku, bez smaku i zapachu.
Czosnek znany jest z pochlebnego wpływu na układ sercowo-naczyniowy. Ponadto reguluje ciśnienie krwi i wywiera pozytywny wpływ na poziom lipidów i trójglicerydów we krwi.
Normalizuje również funkcję immunologiczną, wspiera ciało podczas epizodów stresu i przyczynia się do zdrowia dróg oddechowych.
Wiele osób nie docenia typowego zapachu i smaku czosnku i nie wszyscy jedzą go regularnie.
Ponadto ludzie spożywający czosnek powinni pamiętać, że wiele z korzystnych właściwości czosnku zostaje utraconych po ugotowaniu.
Całkowicie pożywny może rozwiązać ten problem, chociaż smak i zapach zwykłych preparatów czosnkowych są odrzucane przez wiele osób. Czarny czosnek w ekstrakcie Allium sativum nie pachnie i nic nie smakuje, a kapsułki można łatwo połknąć.
Czarny kolor czosnku jest wynikiem procesu fermentacji czosnku zwyczajnego (Allium sativum). Najważniejszym związkiem siarki w czarnym czosnku jest S-allilocysteina.
Ta forma nie wymaga już transformacji do formy aktywnej i może być używana bezpośrednio.
Ekstrakt z Allium sativum Bonusan gwarantuje stężenie S-allilocysteiny dzięki standaryzacji.
Polecane właściwości • Czarny czosnek bez smaku i zapachu • Standaryzowany w aktywnym związku siarki S-allilocysteiny • Korzystny dla układu sercowo-naczyniowego • Łatwe do połknięcia kapsułki