100 lat temu mieszkańcy Steiermark (Austria) odkryli dyni, która miała nasiona bez skorupy, ciemnozielony kolor i bardzo aromatyczny i bardzo bogaty w białko (do 35%). Aby uzyskać Biotona Bio Pumpkin seed Surowe nasiona, stosuje się tylko najlepsze dynie wyhodowane na słońcu. Nasiona są suszone w niskiej temperaturze. Ta procedura suszenia gwarantuje dobrą konserwację wszystkich niezbędnych składników odżywczych, a także zaakcentowany smak i kolor nasion dyni. Nie ma to nic wspólnego ze zwykłą obróbką zarezerwowaną dla konwencjonalnych nasion, które są poddawane temperaturom, które z łatwością przekraczają 100 ° C. Uprawa organiczna i specjalna obróbka umożliwiają uzyskanie chrupiących pestek dyni o subtelnie słodkim smaku. Sposób użycia: Biotona Bio Surowiec z pestek dyni jest idealny na śniadanie, sam lub w połączeniu z innymi super jedzeniami, zmieszanymi z musli, do posypania ciastek, sałatek i budyniu lub tak, jak ma, o silnym i orzeźwiającym smaku. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła.