L-cytrulina jest nieistotnym (warunkowo niezbędnym) mikroskładnikiem aminokwasowym, którego organizm nie jest w stanie wyprodukować w wystarczających ilościach zazwyczaj przy większym obciążeniu, dlatego może okazać się konieczne uzupełnienie. Na przykład w przypadku owoców cytrulina występuje w dużych ilościach w arbuzie. Synergistyczną kombinacją aminokwasu L-cytruliny i kwasu jabłkowego jest jabłczan L-cytruliny. Kwas jabłkowy (jabłczan) to kwas organiczny, który można znaleźć w naturze (na przykład w jabłku). Aminokwas L-cytruliny jest tym, z czego składa się aminokwas L-arginina i L-ornityna. Jest to formuła bardzo popularna wśród sportowców. 1 porcja (3 g): 2990 mg jabłczanu L-cytruliny Polecamy proszek jabłczanu cytruliny, jeśli: uprawiasz sporty wytrzymałościowe, przed lub w trakcie treningu jesteś kulturystą czy trening funkcjonalny jest wrażliwy na dodatki wolisz robić własny proszek mieszanki Podobnie jak wszystkie produkty BioTech USA, proszek jabłczanu cytruliny składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników. Jabłczan Cytruliny Zalecane użycie: Wymieszaj 1 porcję (3,2 g = 1 miarka napełniona do kreski = 1 czubata łyżeczka) z 300 ml wody. Aby uzyskać najlepsze wyniki, użyj blendera lub butelki shakera.