Bezglutenowe drobne płatki owsiane pełnoziarniste. Płatki owsiane to jedno z najbardziej kompletnych zbóż. Smaczne, pożywne i regenerujące. Drobne płatki idealnie nadają się do dodawania do napojów warzywnych lub jogurtów. 5 łyżek płatków owsianych dostarcza połowę zalecanej dziennej dawki beta glukanów. Zastosowanie: Można je spożywać na surowo mieszając je z sokami, napojami warzywnymi, mlekiem lub jogurtem. Łatwiej je przyswoić, jeśli zostaną wcześniej namoczone. Można je również lekko podpiekać na patelni Gotowane: gotować 4 minuty. 3-4 łyżki na osobę do przygotowania owsianki, do której można dodać kawałki owoców, orzechów, nasion lub miodu. Idealny jako dodatek do bulionu lub kremu warzywnego. Mają inne zastosowania w kuchni, np. do wypieku chleba, ciastek, klopsików, krokietów. Konserwacja: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu produktu, dla lepszej konserwacji, pojemnik powinien być szczelnie zamknięty.