Proszek Triton firmy MRL Ltd. zawiera zarówno grzybnię, jak i zawiązki (młode owocniki lub karpofory) jednolitych, wolnych od zanieczyszczeń grzybów, zgodnych z kalifornijską ustawą o żywności ekologicznej z 1990 r. oraz rozporządzeniem Unii Europejskiej w sprawie żywności ekologicznej (nr 2092/91). Proces uprawy gwarantuje, że proszek jest wolny od zanieczyszczeń wywołanych przez inne grzyby, a tym samym nie zawiera bakterii E. coli ani metali ciężkich. System uprawy jest opatentowany i pozwala na standaryzowaną produkcję Cordyceps sinensis, Ganoderma lucidum i Lentinula edodes. PROCES PRODUKCYJNY TRITON-MRL Z proszku z biomasy Cordyceps sinensis, Ganoderma lucidum (Reishi) i Lentinula edodes (Shiitake) wytwarzane są tabletki o masie 500 mg oraz opakowania proszku o masie 250 gramów. Produkty są kompresowane w Holandii, zgodnie ze standardami produkcyjnymi GMP (dotyczącymi żywności) (HCAAP). Tabletki pokryte są powłoką, która chroni proszek przed wilgocią, zapewniając w ten sposób jakość produktu i długi okres przydatności. Po przejściu kontroli jakości tabletki są gotowe do użycia. Dodatki wykorzystane w produkcji tych tabletek nadają się do stosowania przez wegetarian.CERTYFIKOWANE EKOLOGICZNE Biomasa grzybów Cordyceps sinensis, Ganoderma lucidum i Lentinula edodes. który obejmuje Triton-MRL i jest certyfikowany jako produkt w 100% organiczny w Stanach Zjednoczonych przez Quality Assurance International – z Certyfikatem.